Ifjúsági tábor – 07.26 – 08.02. – Orfű

A tábor időpontja: 2020. július 26. – augusztus 2.
Helyszín: Orfű, MECSEKI Diákszállás, 7677 Orfű, Petőfi u. 6., www.orfu-diakszallas.hu
Táborvezetők: Borbély Miklós, Nagy Sándor

A Mecseki Diákszállás Pécstől 15 km-re, a csodálatos, festői szépségű mecseki völgyben létesített, 4 tóból álló tórendszer szomszédságában található. A szállás egyik legnagyobb értékét a körülötte található háborítatlan természeti szépségek jelentik, amelyek egyszerre képesek kikapcsolódást és aktív pihenést kínálni. A Pécsi tó gátjánál épült Orfű-Tekeres falu a tóvidék legszebb települése, a falu egyetlen utcájának két oldalán még számos XIX. század végén vagy a századfordulón épült parasztpolgár házak, szép homlokzatú porták, tágas, téglából épült gazdasági épületek maradtak meg. Az országos hírű település leginkább tórendszeréről, a hozzá kapcsolódó színvonalas szolgáltatásairól, a 30 hektáros természetvédelmi területről, a Mecsek hegység erdő borította hegyláncairól, kulturális értékeiről vált ismertté.

Programlehetőségek a környéken:

 1. Sportprogramok házon belül: pingpong, tábortűzgyújtás, bográcsozás, grillezés, kosárlabda, játszótér, füves focipálya
 2. Sportprogramok házon kívül: vitorlázás, kajakozás, vízibiciklizés, sárkányhajózás, szörfözés, horgászat, lovaglás, mini golfozás, íjászat, bérelhető tornaterem, kerékpárbérlés, felnőtt kültéri fitness terem a tóparton,
 3. 13+1 túraútvonal a környéken (részletek a weboldalon)
 4. Kalandos barlangtúra (részletek a weboldalon)
 5. Abaligeti Cseppkőbarlang és Denevérmúzeum (kb. 3 km – gyalog kb. 1 óra)
 6. Pécs városnézés – idegenvezetés kedvezményesen igényelhető (épített örökségek, múzeumok, kiállítások és egyéb látnivalók megtekintése)
 7. Orfű: Malom Múzeum, Vízfő forrás-tanösvény, Balázs hegyi kilátó, Sárkány szakadék, Kemencés udvar, Herman Ottó tó természetvédelmi terület
 8. Múltfürkésző Detektívtúra Pécsett (feladatlappal, csoportokban)
 9. Mecsextrém Park – www.mecsextrem.hu
 10. Környékbeli várak látogatása (Siklós, Szigetvár)
 11. Strandolás Orfűn és a környéken (Sikonda – élményfürdő, Orfű – 1 szabad strand a háztól kb. 250 m-re, 2 fizetős strand Orfű területén)
 12. Orfűi Aquapark
 13. Bicikliút Orfű-Pécs-Abaliget között
 14. Kenyérsütési bemutató a Malom Múzeumban
 15. Kenyérlángos sütés a Kemencés Udvarban, tájház megtekintése
 16. Falufelderítés a Tekeresi faluban (feladatlappal, csoportokban)
 17. Reneszánsz Élménybirtok Bikalon kb. 30 km-re a szállástól, ahol egész napos program keretében bepillanthatnak a látogatók a középkor világába.
 18. Soft-csúzlis kalandjáték
 19. Sárkányhajózás a Pécsi tavon
 20. Vizigokart a Pécsi tavon

Beszélgetések, előadások

A tavalyi évekhez hasonlóan beszélgetések formájában fogunk feldolgozni mind bibliai, mind pedig az életünk gyakorlati kérdéseihez kapcsolódó témákat is. Idén nagyobb hangsúlyt akarunk fektetni a kikapcsolódásra, testi-lelki feltöltődésre, így a résztvevők számolhatnak azzal, hogy többet leszünk majd a természetben és többet fogunk mozogni is! TED előadásokat is meghallgathatunk majd a résztvevők tolmácsolásában. Meghívott előadók is lesznek a táborban, akik fórumbeszélgetéseket fognak tartani a saját témájukban. Gyakorlatiasan fogjuk folytatni például a nagy sikert aratott „vidéki élet” témát! Hogy ez mit is jelent, ahhoz el kell gyere a táborba…..

Költség, szállás, étkezés

A táborozás költsége: 6500 Ft / nap (szállás IFA-val együtt + naponta háromszori étkezés). Saját szakácsaink lesznek, így garantált a 100% vegán étkezés sok-sok gyümölccsel és zöldséggel. Aki nem kér étkezést, annak lehetősége van önellátó főzésre.

FONTOS! Senki ne maradjon otthon anyagi problémák miatt! Az elmúlt években az Ifjúsági Osztály célzottan gyűjtött erre az alkalomra, és most rendelkezésünkre áll egy keretösszeg a nehezebb helyzetben lévők táboroztatásának támogatására. Ha valakinek ilyen jellegű gondja adódik, jelezze ezen az email címen: nagy.sandor25@gmail.com.

Jelentkezési határidő: 2020. június 15.

Jelentkezés és további információ:

 • Az email címekre kiküldött jelentkezési űrlapon keresztül
 • Telefonon: 06-20/381-6012